Groen is solidair met de witte woede

De kloof tussen wat de Vlaming aan zorg nodig heeft en het aanbod is nog nooit zo groot geweest. Dat zegt Groen-voorzitster Meyrem Almaci naar aanleiding van de betoging donderdag van de non-profitsector. Almaci loopt met een delegatie parlementsleden en leden van Groen mee in de betoging. “De witte woede is begrijpelijk en terecht. Onze zorgverleners zijn de dupe van de besparingen want zij moeten de gaten vullen die de regering maakt. Het kan niet dat in een welvarende regio als Vlaanderen we zorgverleners zo onder druk zetten. Het is een politieke keuze om te besparen op de mensen die zorg nodig hebben en zorg geven”, aldus Almaci.

Door besparingen lopen zorgverleners volgens Groen zich de voeten onder het lijf om meer werk met minder te doen. “Schaf de rimpeldagen niet af en zorg ervoor dat de job dragelijk is tijdens de hele loopbaan. In plaats van te besparen op werkbaar werk in de zorgsector door eenzijdig rimpeldagen af te schaffen, zou de regering beter samen zitten met de sociale partners om de hele loopbaan onder de loep te nemen. Kwaliteit en langer werken zijn enkel mogelijk als jobs ook houdbaar zijn.”

“Zorgen voor onze zorgverleners is in het belang van onze ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking”, benadrukt Almaci. “Elk van ons heeft vroeg of laat zorg nodig, maar te veel mensen krijgen vandaag niet de zorg die ze nodig hebben. Bovendien neemt de werkdruk voor de zorgverleners elk jaar toe.”

bron: Belga