Demotte: “Wel degelijk extra budget in begroting”

Demotte: "Wel degelijk extra budget in begroting"

Volgens Rudy Demotte, de minister-president van de Franse gemeenschap, is er wel degelijk extra budget voor de non-profitsector ingeschreven in de begroting van 2017 van zijn regering. De vakbonden hadden na overleg met die regering donderdagochtend gezegd dat er “geen euro” naar de sector gaat, maar dat klopt volgens Demotte dus niet.
De ontmoeting tussen de minister-president en de vakbonden had donderdagochtend plaats, in de marge van de betoging van de non-profitsector in Brussel die een kleine 20.000 man op de been bracht.

Christian Masai, federaal secretaris van de socialistische Setca, verklaarde na afloop dat er “geen euro” gaat naar het sluiten van een sociaal akkoord met de sector.

Demotte, die zelf niet aanwezig was tijdens het overleg, ontkent dat met klem. “In tegenstelling tot het federale niveau hebben wij er wel over gewaakt de sector van al te grote besparingen te vrijwaren”, klonk het. Volgens de minister-president staan in de begroting van 2017 onder meer bijkomende bedragen van ongeveer 11 miljoen in de jeugdzorg en 3,5 miljoen in de culturele sector ingeschreven.

bron: Belga