Advocaat van Serry blijft voorzichtig

Advocaat van Serry blijft voorzichtig

De Brugse raadkamer heeft beslist om vier verdachten naar de KI te verwijzen voor de moord op Stijn Saelens. Een van de advocaten van Pierre Serry reageert met enige terughoudendheid op de beslissing. “We moeten afwachten wat de KI zal beslissen, dit was slechts een tussenstap”, aldus meester Kris Vincke. Op 31 januari 2012 verdween Stijn Saelens uit zijn kasteel in Wingene. Het lichaam van de kasteelheer werd twee weken na zijn verdwijning teruggevonden in een bos in Maria-Aalter. Al snel kwam zijn schoonvader André Gyselbrecht als mogelijke opdrachtgever in beeld. Bij het beramen van de feiten zou de dokter uit Ruiselede zijn vriend Pierre Serry als tussenpersoon hebben ingeschakeld.

Ook de advocaten van Pierre Serry stuurden aan op een proces voor het hof van assisen. “Ik ben uiteraard tevreden met die beslissing, vooral omdat een verwijzing naar de correctionele rechtbank zo goed als definitief was geweest”, aldus meester Kris Vincke. “Anderzijds moeten we afwachten wat de KI zal beslissen, dit was slechts een tussenstap.”

Tegelijk wil de raadkamer Peter Gyselbrecht buiten vervolging stellen. “Daar ben ik eigenlijk wel blij om. Het parket had zijn vervolging niet moeten vragen. Ik hoop dat het voor hem nu afgelopen is”, zegt Vincke nog.

bron: Belga