Bekend model trekt kleren uit in metro

Het bekende plussize model Iskra Lawrence heeft zich uitgekleed in een eivolle metro in New York. Op die manier wou ze een statement maken tegen bodyshaming. 

“Jullie kennen mij niet en ik ken jullie niet”, zo begon Lawrence haar opvallende speech. “Maar ik wil met jullie praten over de belangrijkste relatie in je leven: die met jezelf. Ik ga ik mezelf tonen om te bewijzen dat iedereen zelf bepaalt hoe die zich voelt.”

Zo gezegd, zo gedaan, en het model trekt haar kleed uit. “Toen ik opgroeide, haatte ik het beeld in de spiegel”, vervolgt de Britse haar betoog. “Ik dacht dat ik niet goed genoeg was omdat ik geen tigh gap had, maar wel cellulitis. Dat is de schuld van media en de maatschappij, want zij bepalen wat mooi is.”

Lawrence benadrukt dat we zoveel meer zijn dan dat. “Je lichaam is geen object dat gezien moet worden. Het is een instrument dat respect verdient.” Ze hoopt dan ook dat iedereen zichzelf anders leert bekijken. “Als je nog eens in de spiegel kijkt, let niet op wat je onzeker maakt. Probeer je lichaam te appreciëren. En bedankt om allemaal zo anders en speciaal te zijn, want dat maakt ons mooi.”