Trump duidt ook minister van Onderwijs aan

Trump duidt ook minister van Onderwijs aan
Trump duidt ook minister van Onderwijs aan

Toekomstig Amerikaans president Donald Trump benoemt de conservatieve activiste en miljardair Betsy DeVos tot minister van Onderwijs. Dat meldde zijn overgangsteam woensdag. De 58-jarige DeVos was tussen 1996 en 2000 en later opnieuw van 2003 tot 2005 de voorzitster van de Republikeinse Partij in de staat Michigan. “Onder haar leiderschap zullen we het Amerikaanse onderwijssysteem hervormen en de bureaucratie doorbreken die onze kinderen in de weg staat, zodat we onderwijs van wereldklasse en vrije keuze kunnen aanbieden aan alle families”, zegt Trump in een mededeling.

In een korte reactie op Twitter laat DeVos weten blij te zijn met de benoeming. “Ik ben vereerd om samen te werken met de president-elect rond zijn visie om het Amerikaanse onderwijs weer groot te maken. Het status quo in onderwijs is onaanvaardbaar”, klinkt het.

Eerder op woensdag raakte ook al bekend dat Trump voor de gouverneur van South Carolina Nikki Haley kiest als ambassadeur van de Verenigde Staten bij de Verenigde Naties. Daarmee benoemt Trump, die kritiek kreeg dat zijn kabinet enkel uit witte mannen bestaat, op één dag twee vrouwen in topfuncties.

Bron: Belga