Eerst grijs, later opklaringen

Eerst grijs

We krijgen vandaag eerst grijs weer met vooral over het westen soms nog regen of motregen. In de namiddag is aan de kust nog wat regen mogelijk, terwijl het elders overwegend droog blijft met geleidelijk mooie opklaringen. De maxima liggen tussen 10 graden in het noordwesten en lokaal 15 graden in het zuiden. Dat voorspelt het KMI. De avond en nacht blijven droog met eerst soms brede opklaringen en later vorming van lage wolken. De minima liggen tussen 6 en 9 graden. De wind waait matig, aan zee later vrij krachtig, uit noordoost tot oost.

Morgen wordt het overwegend droog met een vrij strakke oosten- tot noordoostenwind. Meestal is er veel bewolking, al zijn er soms wel enkele opklaringen, vooral in de voormiddag en in het zuiden van het land. De maxima schommelen tussen 7 en 10 graden. De oosten- tot noordoostenwind is matig tot soms vrij krachtig, met in het westen en op de Ardense hoogten rukwinden tot 60 km/uur.

Vrijdag en volgend weekend blijven we onder invloed van een oostelijke tot noordoostelijke stroming. Het is overwegend droog, maar storingen uit Frankrijk en Centraal-Europa zorgen soms voor veel bewolking. Vrijdag is de wind nog goed voelbaar, tijdens het weekend zal hij afnemen. Het wordt geleidelijk frisser, met tegen zondag maxima tussen 4 en 7 graden. Op de meeste plaatsen blijven de temperaturen ’s nachts nog positief.

Begin volgende week krijgen we mogelijk te maken met een inval van koudere lucht. De kans op neerslag blijft nog steeds beperkt, maar waarschijnlijk gaat het ’s nachts wel vriezen.

bron: Belga