Zeker 8 doden en talrijke vermisten op Middellandse Zee

Zeker 8 doden en talrijke vermisten op Middellandse Zee
Zeker 8 doden en talrijke vermisten op Middellandse Zee

Minstens acht migranten zijn dood teruggevonden bij reddingsoperaties voor de kust van Libië. Ruim 1.200 mensen werden gered, maar veel anderen worden vermist, zo hebben de Italiaanse kustwacht en een niet-gouvernementele organisatie gemeld. Een schip van de Italiaanse kustwacht trof zeven doden aan op een rubberboot, terwijl de Maltese ngo Moas een dode vond op een andere boot waarvan de opvarenden gewag maakten van “talrijke vermisten”.
Vorige week werden minstens achttien doden en 340 vermisten geteld, waarmee de balans van het aantal slachtoffers op de Middellandse Zee dit jaar tot minstens 4.655 opliep volgens het vluchtelingencommissariaat van de Verenigde Naties (HCR).

De hulpdiensten kwamen tussen maandagavond en dinsdagmiddag elf boten te hulp, waaronder een houten boot met 450 à 500 mensen, verscheidene overvolle rubberboten en twee houten bootjes met tientallen mensen aan boord.
Volgens het Italiaanse Rode Kruis zeiden de overlevenden dat ze Syriërs, Palestijnen, Soedanezen, Libanezen … waren. Onder hen een meisje dat haar moeder had verloren.

Bron: Belga