Kasteelmoord – Peter Gyselbrecht gearresteerd voor gelekte telefoongesprekken

Kasteelmoord - Peter Gyselbrecht gearresteerd voor gelekte telefoongesprekken

In de zaak van de kasteelmoord is Peter Gyselbrecht gisteren gearresteerd naar aanleiding van de telefoongesprekken die hij lekte aan de VRT-redactie. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De verdachte zal vandaag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Donderdagavond zond het Canvas-programma Terzake telefoongesprekken uit het onderzoek naar de moord op Stijn Saelens uit. Uit de opnames moest blijken dat het Brugse gerecht zich liet beïnvloeden door de familie van het slachtoffer. Het Gentse parket-generaal oordeelde echter dat daar geen sprake van was.

Peter Gyselbrecht bekende in een persmededeling dat hij de bewuste telefoontaps doorspeelde aan de VRT-redactie. “Ik, en ik alleen heb de VRT-redactie de getapte telefoongesprekken bezorgd die te horen waren tijdens de uitzending. Ik heb dit gedaan op eigen initiatief, zonder dat mijn vader André Gyselbrecht dit wist.”

In opdracht van de onderzoeksrechter werd Peter Gyselbrecht maandagavond gearresteerd. In de loop van de namiddag zal beslist worden over de aanhouding van Gyselbrecht.

bron: Belga