Thuis-actrice neemt afscheid van haar Yvette

Foto VRT

Het overlijden van Yvette in Thuis heeft veel fans van de Eén-soap ontroerd. Chris Boni,  de actrice die vijftien jaar lang in de huid kroop van het personage heeft voor het eerst gereageerd.

In een openhartige brief in Story bedankt ze de kijkers voor de vele reacties. “Ik wil zeker de kijkers en de vele fans 1000 x bedanken. Jullie zorgen ervoor dat wij een mooie job hebben.”

De 80-jarige actrice schrijft dat het afscheid ook haar zwaar valt. “Voor mezelf was het heel zwaar om afscheid te moeten nemen van de rol van Yvette. Temeer omdat er een drastisch einde werd voorzien. Ik vroeg en kreeg de tijd om de dood van Yvette voor te bereiden, daar ikzelf eerst tot rust wou komen. De moeilijke scenes werden opgenomen en gewaardeerd, wat me wel wat trots maakte.”

Boni vermeldt ook dat voor kijkers van de meest bekeken soap in Vlaanderen de grens tussen fictie en realiteit soms erg dun is. “Ik voelde al heel vlug dat meewerken aan de meest bekeken soap in Vlaanderen niet zonder gevolg kon. In het begin werd ik overal begroet als ‘Ah, dag madam Toertjes’.”