Club Brugge blijft steken op nul punten

Club Brugge is met 2-1 de boot in gegaan bij Leicester op de vijfde speeldag van de Champions League. De Bruggelingen lijden zo de vijfde Europese nederlaag op rij.
Jelle

Club Brugge trok naar Leicester met als doel de beschamende Europese nul weg te vegen. Er bestond zelfs nog een waterkansje op kwalificatie voor de Europa League. De Bruggelingen begonnen vol goede moed aan de wedstrijd en domineerden de openingsminuten. Bij de eerste echte aanval van Leicester was het echter meteen prijs. Na Brugs balbezit zette Leicester een mooie actie op langs de flank die uitmondde in een doelpunt van Shinji Okazaki, de vervanger van Islam Slimani in de aanval. Het stond 1-0 na amper vijf minuten. Op het halfuur gaf Dion Cools vervolgens een gratis penalty weg. Riyad Mahrez (foto midden) zette om: 2-0.

Dappere strijd

Brugge kwam vastberadener uit de kleedkamer. In de 52ste minuut knalde José Izquierdo de bal loeihard in doel na een fantastische loopactie. Vanaf dat moment vocht Club dapper terug, maar de gelijkmaker zat er uiteindelijk niet in. Beide ploegen zagen nog een doelpunt afgekeurd worden, maar het bleef 2-1. Met deze zege is Leicester groepswinnaar en zeker van de volgende ronde.