5 tips voor als je iemands naam bent vergeten

Foto Pexels

Klassiek scenario: je ontmoet iemand en hebt een fijn gesprek, maar na vijf minuten besef je dat je de naam van je nieuwe beste vriend alweer bent vergeten.

Enkele tips.

  1. Stel voor om Facebookvriendjes te worden

Het is hierbij natuurlijk wel de uitdaging om ervoor te zorgen dat je gesprekspartner jou toevoegt. Je kan proactief jouw naam op een papiertje schrijven en het overhandigen, misschien met een kwinkslag zoals: “Ik ben de enige (jouw naam) op Facebook, dus het is gemakkelijker als jij mij toevoegt.”

Opgepast: dit is uiteraard geen goede tip voor mensen die Sofie Peeters of Elke Janssens heten.

2. E-mailadres vragen

En dan is het hopen en bidden dat dit niet [email protected] is.

3. Telefoonnummer vragen

Vraag het telefoonnummer en overhandig in één vlotte beweging je GSM, zodat de ander verplicht is om zijn naam in te tikken.

4. Visitekaartje vragen

Dit is een tip voor zakelijke ontmoetingen. Wie weet heb je dankzij je ongelooflijke networking skills op een fancy receptie net dé persoon ontmoet die je jouw droomjob gaat bezorgen. Dan zou het wel doodzonde zijn moest je hem erna niet meer kunnen contacteren omdat je niet meer op zijn naam kan komen (Thomas? Tom? Tommie?).

5. Eerlijk duurt het langst

Je kan het ook gewoon eerlijk zeggen als je een naam vergeten bent. Het is heel menselijk en je bent heus niet de enige. Wie weet creëert je eerlijkheid juist een onmiddellijke band, en durft je gesprekspartner op zijn beurt opbiechten dat hij ook geen idee heeft hoe je heet.