Woordvoerster van Tony Blair ontkent dat hij rol wil spelen

Woordvoerster van Tony Blair ontkent dat hij rol wil spelen

Een woordvoerster van de vroegere Britse premier Tony Blair heeft ontkend dat de vroegere leider van Labour zich positioneert om een rol te spelen in het vorm geven van de Brexit. Dit heeft de Britse openbare omroep BBC maandag gemeld. Volgens de woordvoerster zijn de berichten over een positionering van Blair “volkomen verkeerd”. Hij zoekt geen formele positie, maar zal tijdens de Brexit-onderhandelingen artikels blijven schrijven en interviews blijven geven.

Ze ontkent ook berichten dat de vroegere premier de huidige eerste minister Theresa May als een “lichtgewicht” beschouwt en huidig Labourleider Jeremy Corbyn als een “halvegare”. Corbyn is Labour aan het ontdoen van de “Thatcherite Blairites” en wordt door Blair beschouwd als “te links”.

Wel brengt Blair heel zijn staf in Londen onder één plek, maar niet in Westminster zoals de Sunday Times ook had bericht.

In de aanloop naar het referendum over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie voerde Blair campagne tegen een Brexit. De uitslag van de volksraadpleging bestempelde hij als een “catastrofe”.

bron: Belga