Grootste Lego-winkel ter wereld opent in Londen

Grootste Lego-winkel ter wereld opent in Londen
Een werknemer van de Lego-winkel in Londen poseert in het nagebouwde metrostel. AFP / D. Leal-Olivas

In de Britse hoofdstad is het grootste filiaal van de speelgoedfabrikant Lego opengegaan. De winkel bevat onder andere een Lego-selfie-machine en volledig metrostel, dat nagebouwd werd met de bekende blokjes.

Londen is een toeristische trekpleister rijker. In de metropool opende donderdag de grootste Lego-winkel ter wereld. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen en biedt klanten meer dan 900 vierkante meter aan Lego-producten en enkele speciale attracties.

Het pronkstuk van de winkel is een zes meter hoge replica van de Big Ben, de bekende Londense toren. Het gevaarte is opgebouwd uit 200.000 Lego-blokjes en vroeg 2.280 uren om in elkaar te zetten. Bovenaan in de replica is ook een werkende klok ingebouwd, die oplicht in het donker.

Fans van het speelgoed kunnen zich ook in een levensechte Lego-metro zetten. Het Deens bedrijf liet namelijk een Londens metrostel op ware grootte namaken, inclusief plastic passagiers. Wil je een blijvende herinnering aan je passage in de winkel, dan kan je een Lego-selfie laten maken.