Trump president-elect – Ontmoeting tussen Trump en Romney

Trump president-elect - Ontmoeting tussen Trump en Romney
Trump president-elect - Ontmoeting tussen Trump en Romney

De toekomstige Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag Mitt Romney ontmoet, een van zijn grootste critici binnen de Republikeinse partij tijdens zijn verkiezingscampagne. Er werd gespeculeerd dat Trump de gematigde Romney zou vragen minister van Buitenlandse Zaken te worden. Trump stelt momenteel zijn kabinet samen en kijkt daarvoor vooral naar heel conservatieve hardliners. Daarnaast is het ook mogelijk dat Trump zich met de ontmoeting enkel verzoenend wilde opstellen. Ex-gouverneur van Massachussets Romney, die geldt als gematigd en mee campagne voerde met presidentskandidaat John Kasich, was een van de grote critici van Trump tijdens de verkiezingscampagne. Hij noemde de Republikeinse presidentskandidaat in maart een bedrieger, terwijl Trump Romney een mislukkeling noemde en verklaarde dat Romney hem tijdens de verkiezingen van 2012, waarbij hij uiteindelijk het onderspit moest delven tegen Barack Obama, gesmeekt had om hem te steunen.
Het hele weekend heeft Trump gesprekken met kandidaten voor postjes in zijn regering. Zaterdag stond ook een ontmoeting met de gepensioneerde generaal James Mattis op de agenda. De generaal is genoemd als mogelijke minister van Defensie.
Zondag treft Trump de voormalige burgemeester van New York Rudy Giuliani, die eveneens minister van Buitenlandse Zaken wil worden. Ook is een gesprek met de gouverneur van New Jersey, Chris Christie, gepland.

Bron: Belga