“Brusselse regering knijpt deze luchthaven stilletjes dood” (Feist)

Brusselse regering knijpt deze luchthaven stilletjes dood (Feist)

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport, is niet te spreken over de geluidsboetes die het Brussels Gewest aan de luchtvaartmaatschappijen vanaf 2017 zal opleggen. Ook het getalm rond de federale vliegwet zint Feist evenmin. Dat zegt hij in De Tijd, De Morgen en Het Nieuwsblad. Het moet Feist van het hart. Hij begrijpt niet dat de uitbreidingsplannen voor de luchthaven in Zaventem tot zoveel protest leiden. “In veel landen zouden mensen applaudisseren voor een uitbreidingsplan. In België niet. Hier is alles rond de luchthaven zo emotioneel geladen dat elke beslissing een probleem is. Dat frustreert mij”, zegt Feist.

Dat het Brussels Gewest daarbovenop beslist heeft om de tolerantiemarge voor geluidsnormen boven de hoofdstad op te schorten, doet de CEO van de luchthaven helemaal steigeren. Hierdoor zullen luchtvaartmaatschappijen die vanaf 2017 de geluidsnormen lichtjes overschrijden, beboet worden. Wat er volgens Feist toe zal leiden dat die maatschappijen Zaventem de rug zullen toekeren. “De Brusselse regering knijpt deze luchthaven stilletjes dood.”

Daarnaast verhoogt Feist ook de druk op de federale regering om eindelijk de vliegwet goed te keuren. “Dit is hoogdringend”, waarschuwt de CEO. “Ik spreek over een kwestie van weken.”

bron: Belga