VTM NIEUWS: “Pierre Serry legde bekentenissen af”

In de zaak van de kasteelmoord willen de advocaten van Pierre Serry niet reageren op de mogelijke bekentenissen die hun cliënt zou hebben afgelegd. Volgens VTM NIEUWS verklaarde Serry dat het wel degelijk de bedoeling was om Stijn Saelens om het leven te brengen. Gedurende het hele gerechtelijke onderzoek hield Pierre Serry de lippen stijf op elkaar. Na de keuze voor een nieuwe raadsman begon de man uit Aalter toch met de speurders te spreken. Serry verklaarde echter eveneens dat het niet de bedoeling was om Stijn Saelens om te brengen. Bij een verhoor in september zou Serry nu toch bekend hebben. Het is niet duidelijk waarom Pierre Serry op het einde van het onderzoek toch van stelling is veranderd. Mogelijk speelden de herverhoren van andere betrokkenen in het dossier, zoals de Tsjetsjenen die enkele maanden voor de moord in de buurt van het kasteel werden betrapt, hierbij een rol.

“Als verdediging van Pierre Serry gaan wij daar geen uitspraken over doen. We opteren ervoor om ons standpunt op de zitting te verkondigen”, aldus meester Kris Vincke. Dinsdag buigt de Brugse raadkamer zich over de verwijzing van vijf verdachten voor de moord op Stijn Saelens.

Op 31 januari 2012 werd kasteelheer Stijn Saelens in zijn kasteel in het West-Vlaamse Wingene doodgeschoten. Zijn levenloze lichaam werd twee weken later aangetroffen in een bos in Maria-Aalter. De speurders kregen al snel zijn schoonvader André Gyselbrecht in het vizier als vermoedelijke opdrachtgever van de moord. Hij zou daarvoor Pierre Serry ingeschakeld hebben als tussenpersoon. Gyselbrecht hield echter vol dat het enkel de bedoeling was om de kasteelheer een lesje te leren.

bron: Belga