Vlaamse YouTuber behaalt 1 miljoen abonnees

Jordy Janssens uit Herentals heeft met zijn YouTube-kanaal de kaap van 1 miljoen abonnees overschreden. Het is de eerste keer dat een Vlaming zo veel volgers weet te verzamelen.

MojoOnPC heet het kanaal van de 17-jarige jongen en het trekt mensen aan van over de hele wereld. De filmpjes houden vaak verband met het spel Counter Strike, waarbij vooral een humoristische inslag belangrijk is. Zo parodieert hij in zijn populairste video een dag in het leven van een Russische Counter Strike-speler. Het concept valt blijkbaar in de smaak, want het filmpje is al bijna 9 miljoen keer bekeken.

Door zijn succes staat Jordy tegenwoordig op beurzen over de hele wereld. Waar hij ook gaat, staan de fans in rijen voor een handtekening. Sinds kort heeft hij een manager moeten aannemen omdat hij tijd tekort komt om alles zelf te regelen.

De filmpjes hebben de jonge knaap geen windeieren gelegd. Momenteel zit hij nog op de middelbare school, maar zodra hij zijn diploma op zak heeft, gaat hij van YouTube leven. DDankzij advertenties, een eigen kledinglijn en een sponsorcontract met HP weet hij zijn populariteit te verzilveren. Ook zijn er fans die geld doneren om een reactie op zijn livestream achter te laten.