De huilende wind gaat weer wild tekeer

De huilende wind gaat weer wild tekeer

Deze namiddag is het wisselend tot vaak zwaarbewolkt met soms buien of perioden van regen. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 11 of 12 graden in het centrum en het westen. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee soms een krachtige zuidwestenwind met rukwinden van 60 tot 70 km/u. Dat meldt het KMI. Vanavond verwachten we lokale buien, maar over het uiterste westen gaat het stilaan flink regenen. Vannacht blijft het zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. In vele streken valt er veel neerslag en is er ook kans op onweer. De minima schommelen tussen 5 en 7 graden. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig met pieken tot 70 of 80 km/u. Hier en daar kunnen de rukwinden oplopen tot 90 km/u.

Morgen regent het eerst nog flink over het zuidoosten. Daarna wordt het overal wisselvallig met soms wel drogere perioden en een aantal opklaringen, maar ook buien, mogelijk met enkele donderslagen en wat korrelhagel. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig met rukwinden van 60 tot 70 km/u. Over het zuidoosten zijn er ’s ochtends nog windstoten tot 80 km/ u of meer mogelijk.

In de nacht van vrijdag op zaterdag krijgen we nog lokale buien maar is het in vele streken ook vaak droog met soms opklaringen. In de Ardennen kunnen de buien een wat winters karakter krijgen. De minima schommelen tussen 2 en 6 graden. De zuidzuidwestenwind is matig met pieken rond 50 km/u.

Zaterdag blijft het zwaarbewolkt met vooral aan de kust nog kans op een onweersbui. Op het einde van de namiddag tot het eerste deel van de nacht verdwijnen de buien geleidelijk en komen er meer opklaringen. In het tweede deel van de nacht nadert een regenzone het westen van het land. De maxima liggen in de orde van 4 tot 6 graden in de Ardennen en 7 of 8 graden elders. De wind uit het zuidwesten is matig tot soms vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. Er zijn rukwinden tot 55 km/u.

Zondag verwachten we veel regen of buien bij maxima rond 12 graden in het centrum. Het gaat stevig waaien met windstoten van 75 tot 80 km/u of mogelijk nog wat meer.

Maandag krijgen we nog steeds veel bewolking met regen en maxima in het binnenland rond 13 graden. Dinsdag valt er minder neerslag en zijn enkele opklaringen mogelijk. Het gaat opnieuw flink waaien. Woensdag en donderdag stijgt de luchtdruk en wordt het stilaan droger en rustiger. Geleidelijk wordt het minder zacht met donderdag maxima rond 8 graden.

bron: Belga