Clinton wilde het huis “nooit meer verlaten” na verlies van Trump

Clinton wilde het huis
Clinton wilde het huis "nooit meer verlaten" na verlies van Trump

De verslagen Democratische Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton wilde na haar verlies tegen Republikein Donald Trump, haar huis nooit meer verlaten. Dat zei ze bij haar eerste publieke verschijning sinds haar toespraak van vorige week, waarin ze haar verlies erkende. Clinton was te gast bij een evenement dat gesponsord werd door het Children’s Defense Fund Washington, waar ze geëerd werd. “Ik moet toegeven dat naar hier komen vanavond niet makkelijk was voor mij”, zo vertrouwde ze het publiek toe.

Wat later zei ze dat ze besefte dat veel mensen diep teleurgesteld zijn door de verkiezingsuitslag. “Ik ben dat ook, meer dan ik ooit kan uitdrukken. Maar zoals ik vorige week al zei, ging onze campagne nooit over een persoon of zelfs een verkiezing. Het ging over het land waar we van houden en over het bouwen van een Amerika dat hoopvol en inclusief is en een groot hart heeft.”

Als jonge advocate werkte Clinton voor het Children’s Defense Fund en uiteindelijk werd ze er bestuurslid en voorzitster.

Op het evenement van gisteren werd ze geëerd door voorzitster Marian Wright Edelman. Die zei dat Clinton al haar hele leven “een voorvechtster is voor kinderen, die nooit opgeeft en nooit stopt met werken om de kansen van kinderen te verbeteren”.

Bron: Belga