Verenigde Staten zwaar onderuit bij Costa Rica in WK-kwalificaties

Verenigde Staten zwaar onderuit bij Costa Rica in WK-kwalificaties

De Verenigde Staten zijn in de voorronde van het WK voetbal van 2018 in Rusland tegen een pijnlijke 4-0 pandoering bij Costa Rica aangelopen. Team USA ging op de tweede speeldag van de vijfde ronde in de CONCACAF-kwalificatiezone met de billen bloot in San Jose en deed een erg slechte zaak in zijn ‘Road to Russia’. Bij rust stond de thuisploeg 1-0 voor dankzij een treffer van Johan Venegas (43.), na de pauze schonken Christian Bolanos (69.) en Joel Campbell (74. en 77.) de Costa Ricanen een erg ruime zege. Voor de VS was het na de 1-2 nederlaag van enkele dagen geleden tegen Mexico al de tweede verliespartij op rij in de WK-voorronde, de kritiek op bondscoach Jürgen Klinsmann wordt groter.

Nog gisteren won Honduras met 3-1 van Trinidad en Tobago en raakte Mexico niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Panama. In de stand leidt Costa Rica (6 punten) voor Mexico (4), Panama (4), Honduras (3) en het nog puntenloze duo Trinidad en Tobago en de VS.

De top drie mag rechtstreeks naar het WK, de nummer vier speelt nog een intercontinentale play-off tegen een land uit de Aziatische kwalificatiezone.

bron: Belga