Meir en Nieuwstraat duurste winkelstraten in België

Nieuwstraat Brussel - Foto Belga

Vastgoedconsultant Cushman en Wakefield heeft naar jaarlijkse gewoonte een ranglijst van de duurste winkelstraten per land uitgebracht. Net als vorig jaar spannen in België de Antwerpse Meir en de Brusselse Nieuwstraat de kroon.

Volgens Cushman en Wakefield moet een uitbater gemiddeld 1.850 euro per vierkante meter per jaar neertellen voor een handelzaak op de Meir en de Nieuwstraat. De Brusselse Louizalaan prijkt op de derde plek, waar een vierkante meter 1.775 euro per jaar kost. Andere prijzige winkelstraten zijn de Veldstraat in Gent (1.375 euro), de Hoogstraat in Hasselt (1.250 euro), Vinâve d’Ille in Luik (1.125 euro) en de Steenstraat in Brugge (1.100 euro).

Wereldwijd gaat Fifth Avenue in New York met de bedenkelijke eer lopen. Een vierkante meter winkelruimte kost daar voor een jaar maar liefst 29.605 euro. Op de tweede plek staat Causeway Bay in Honkong (27.884 euro). De eerste Europese winkelstraat is de Champs Elysées in Parijs, die de derde plek wegkaapt. De huurprijs daar bedraagt een luttele 13.255 euro.