Koe verkiest het ruime sop boven de export

Screengrab Facebook / Fremantle Sea Rescue

Een koe heeft opschudding veroorzaakt in Australië. Het rund ontsnapte van een boot dat haar waarschijnlijk naar een buitenlands slachthuis zou exporteren.

Fremantle Sea Rescue, een organisatie die normaal mensen uit het water redt, trof de koe aan vlak bij een aanlegsteiger. De reddingsdienst begeleidde het arme dier naar het vaste land, waar het rund haar zoektocht naar vrijheid verder zette.

Het beest kwam terecht in het stadscentrum van Fremantle, waar andere reddingsdiensten de hulpactie overnamen. Maar het sluwe rund wist nog een dag lang uit de handen van de rangers van Fremantle te ontsnappen.

24 uur vrijheid

De achtervolgers moesten hun zoektocht zelfs staken toen de nacht viel en de koe de grenzen van de gemeente overtrad. De volgende dag waren er tal van waarnemingen, maar het duurde tot de namiddag voordat ze zich uiteindelijk liet strikken. Vijf kilometer verder en 24 uur later werd de ontsnappingspoging van het rund uiteindelijk beëindigd.

Het dappere koebeest wordt nu teruggebracht naar haar eigenaars. Later kwam wel aan het licht dat meerdere koeien van de boot gesprongen zijn.  Haar ontsnapping heeft duidelijk als inspiratie gediend.