Zachte maar kleurloze Koningsdag

Zachte maar kleurloze Koningsdag

Het blijft deze namiddag grijs en miezerig, maar wel zacht met temperaturen van 6 tot 10 graden ten zuiden van Samber en Maas en van 11 tot 13 graden in de rest van België. De wind waait overwegend matig uit het zuidwesten tot westen. ’s Avonds en ’s nachts valt er nog geregeld lichte regen of motregen en wordt het ook mistig. Het blijft zacht met minima van 6 tot 13 graden, zo meldt het KMI. Morgen blijft het overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. In de loop van de namiddag komen er meer droge perioden in het westen en later ook in het centrum, met mogelijk ook enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 9 graden in Hoog-België en plaatselijk 15 graden in het westen bij een matige en aan zee vrij krachtige wind uit westzuidwest.

Morgenavond en in de nacht van morgen op donderdag trekt de hemel opnieuw volledig dicht vanaf het noordwesten met regen en buien. In het zuidoosten zijn er vaker droge perioden. De minima liggen tussen 6 en 11 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Donderdag is het zwaarbewolkt en grijs met eerst overal regen of motregen. In de namiddag zijn er wat meer droge perioden maar tegen het eind van de dag en ’s nachts trekt een nieuwe regenzone van west naar oost over het land. De maxima liggen tussen 8 graden in Hoog-België en 12 graden in het westen. De wind waait matig tot vrij krachtig en aan zee vrij krachtig tot krachtig uit het zuidwesten met rukwinden tot 60 kilometer per uur, aan zee en op de Ardense Hoogten iets meer.

Van vrijdag tot dinsdag krijgen we wisselvallig en soms winderig weer met geregeld regen- of buienzones die over het land trekken. Vrijdag en zaterdag verschijnen er ook wel eens opklaringen en in de nacht van vrijdag op zaterdag kan er eventueel winterse neerslag vallen in Hoog-België. Het is dan tijdelijk wat frisser met temperaturen tot hooguit 8 of 9 graden in het centrum. Zondag gaat het hard waaien met rukwinden tot mogelijk 90 kilometer per uur. De temperaturen stijgen wel opnieuw tot 11 à 12 graden.

bron: Belga