Vandeput zal “niets beloven dat hij niet kan waarmaken”

Vandeput zal "niets beloven dat hij niet kan waarmaken"

In de marge van de betoging van de militairen heeft minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) dinsdag vertegenwoordigers van de vier militaire vakbonden ontvangen. Vandeput zal naar eigen zeggen alles doen wat hij kan om het departement en zijn medewerkers “de toekomst te geven die het verdient”, maar tegelijkertijd benadrukt hij “niets te zullen beloven dat hij niet kan waarmaken”.
Duizenden militairen gingen dinsdag de straat op om hun ongenoegen te uiten over de geplande verhoging van de pensioenleeftijd. Dat is vorige maand door de regering besloten tijdens de opmaak van de begroting voor 2017. Tegen 2030 moet de pensioenleeftijd opgetrokken worden tot 63 jaar.

“De minister benadrukt dat 8.500 manifesterende militairen een heel belangrijk signaal is”, reageert Vandeput in een persbericht na een gesprek met de vertegenwoordigers van VSOA, ACV, ACOD en ACMP. Hij zal zijn collega van Pensioenen Daniel Bacquelaine vragen om nog dit jaar het sociaal overleg te starten en om “oog te hebben voor de specificiteit van het militaire beroep”.

bron: Belga