Rechtbank Leuven – Man riskeert dertien jaar cel voor moordpoging op ex-collega

Rechtbank Leuven - Man riskeert dertien jaar cel voor moordpoging op ex-collega

Voor de correctionele rechtbank van Leuven moest Noël V. (56) zich dinsdag verantwoorden voor poging tot moord op een ex-collega in 2013. Het slachtoffer kreeg in zijn huis in Aarschot een messteek in de buik. De aanvaller riskeert dertien jaar cel. Noël V. (56) uit Geel werd in 2012 betrapt op diefstal bij een Kempense transportfirma waar hij tewerkgesteld was. Hij zou er 80.000 euro ontvreemd hebben. Het 53-jarige slachtoffer had een verantwoordelijke functie in hetzelfde bedrijf en lag mee aan de basis van de ontmaskering van V., die niet anders kon dan zijn ontslag aanbieden.
Een jaar later trok V. naar de woning van zijn voormalige collega in Aarschot. Hij was gewapend met een pistool met geluidsdemper en een mes. Zijn ex-collega zat met zijn vrouw en twee dochters aan tafel. Het kwam tot een gevecht waarbij het slachtoffer een messteek in de buik kreeg.
Volgens de beklaagde had hij nog 50.000 euro te goed. De tegenpartij beschouwde wraak om het ontslag als motief. De rechter velt het vonnis op 13 december.

bron: Belga