Ex-burgemeester New York Giuliani maakt goede kans op Buitenlandse Zaken

Ex-burgemeester New York Giuliani maakt goede kans op Buitenlandse Zaken
Ex-burgemeester New York Giuliani maakt goede kans op Buitenlandse Zaken

Rudy Giuliani, de voormalige burgemeester van New York, maakt een goede kans op de post van minister van Buitenlandse Zaken in de regering van Donald Trump. Dat zegt Kellyanne Conway, die de verkiezingscampagne van Trump geleid heeft en nog steeds erg betrokken is bij de vorming van de toekomstige regeringsploeg onder Trump. “Zijn naam is ernstig genoemd in verband met de post van Secretary of State (minister van Buitenlandse Zaken, nvdr.), een functie waarvoor hij gekwalificeerd is en een werk dat hij echt goed zou doen”, aldus Conway aan de zender Fox News.

De voormalige procureur werd bekend als burgemeester van New York, van 1994 tot net na de aanslagen op 11 september 2001. De nu 72-jarige Rudy Giuliani is ook genoemd als minister van Justitie. Hem wordt immers de afgenomen criminaliteit in de Amerikaanse miljoenenstad toegewezen. Giuliani was een van de naaste raadgevers van Trump en kent de zakenman al enkele decennia.

Kellyanne Conway werd gevraagd naar de waarschijnlijkheid dat Giuliani benoemd wordt tot minister van Buitenlandse Zaken. “Dat is mogelijk. Burgemeester Rudy Giuliani en ik hebben gepraat gisterenavond tijdens een evenement hier in Washington. Hij heeft dus publiekelijk gezegd dat hij geen minister van Justitie zou zijn.”

Bron: Belga