VTM en VRT verwikkeld in microfoon-vete

De bewuste foto van Greet De Keyzer in HLN.

Greet De Keyzer zou gebruik hebben gemaakt van een microfoon van de openbare omroep om verslag te geven voor VTM Nieuws. De Keyzer zelf heeft hen ondertussen fijntjes van repliek gediend met de boodschap haar ex-werkgever de microfoon gerust mag komen halen.

De voormalige VRT-correspondente in de Verenigde Staten stond afgelopen week met microfoon in de aanslag te blinken in Het Laatste Nieuws, waar ze een interview gaf. Onder de plofkap van VTM Nieuws, waarvoor ze correspondeert vanuit de VS, was een sticker te zien die het bewijs zou moeten leveren dat de microfoon eigendom is van de VRT.

De foto liet voor een alarmbel luiden bij de technische dienst van de VRT, die prompt een mail naar De Keyzer stuurde met de boodschap de microfoon zo snel mogelijk terug te bezorgen. Een gepikeerde De Keyzer antwoordde dat de VRT hem gerust mag komen ophalen in Washington.

De microfoon blijkt nu een verloren voorwerp uit haar tijd bij de openbare omroep, die na haar overgang ergens in een doos beland is ten huize De Keyzer. Ze diepte hem echter op nadat de journalist erop aandrong een foto van haar met microfoon. Ondertussen heeft de VRT laten weten dat ze de microfoon niet meer nodig heeft.