Marc Wilmots wil “minstens vijf tot tien jaar” niet in België trainen

Marc Wilmots wil "minstens vijf tot tien jaar" niet in België trainen

De kans is klein dat Marc Wilmots de volgende jaren in België aan de slag gaat. De voormalige bondscoach, die na het teleurstellende EK in Frankrijk de Rode Duivels verliet, zegt vandaag in Die Welt dat hij de volgende vijf tot tien jaar geen coach in België zal zijn. “Ik zeg niet dat ik niet opnieuw in België zal coachen. Je moet voorzichtig zijn met zo’n uitspraken. Laat ons liever zeggen dat ik er minstens de volgende vijf tot tien jaar niet meer zal trainen”, stelt de 47-jarige Wilmots.

Waar zijn toekomst dan wel ligt, is voorlopig nog een vraagteken. Hij kreeg recent een viertal aanbiedingen, onder meer van de Algerijnse voetbalbond, waar Georges Leekens nu de sportieve lijnen uittekent. “Ik kijk naar de markt en de markt kijkt naar mij”, klinkt het.

Uit de Bundesliga kwam (nog) geen vraag, al kan Wilmots zich wel inbeelden dat hij weer in Duitsland actief wordt. Bij Schalke 04 beleefde hij als speler mooie jaren en zette “Das Kampfschwein” in 2003 ook zijn eerste stappen als trainer. “Ik kan mij heel goed voorstellen dat ik terugkeer naar Duitsland”, legt de voormalige aanvaller uit. “Ik hou van de mentaliteit, de structuur, de professionaliteit van de mensen.”

bron: Belga