Superprestige Gavere – Mathieu van der Poel blijft ongenaakbaar en wint ook vierde manche

Superprestige Gavere - Mathieu van der Poel blijft ongenaakbaar en wint ook vierde manche

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft in het West-Vlaamse Gavere de vierde manche van de Superprestige veldrijden op zijn naam geschreven. De Nederlander, eerder ook al primus in de eerste drie manches van de Superprestige, was heer en meester en had aan de aankomst een ruime voorsprong op de concurrentie. Van der poel pakte eerder dit seizoen al de bloemen in Gieten, Zonhoven én Ruddervoorde en duldde ook in Gavere geen tegenstand. Hij ging er al snel alleen vandoor, aan de streep had hij iets meer dan een minuut voorsprong op wereldkampioen Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice). Europees kampioen Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) werd even later derde.

Dankzij zijn vierde opeenvolgende overwinning breidt Van der Poel zijn leiding in de Superprestige uiteraard ook uit. Hij heeft het maximum van 60 punten, Van Aert telt 56 punten.

De vijfde SP-manche van het seizoen, die van Francorchamps, wordt op zaterdag 3 december gereden. Daarna volgen Diegem (23 december), Hoogstraten (5 februari) en Middelkerke (11 februari).

bron: Belga