Kinderen van Trump mogen niet in regering zetelen

Kinderen van Trump mogen niet in regering zetelen
Kinderen van Trump mogen niet in regering zetelen

De kinderen van de nieuw verkozen Amerikaanse president Donald Trump kunnen niet binnen zijn regering werken. Dat heeft de ex-burgemeester van New York, Rudy Giuliani, een van de dichtste raadgevers van Trump die genoemd wordt als mogelijke minister van Justitie, gezegd op de Amerikaanse nieuwszender CNN. Hij stelt voor dat de kinderen het economisch imperium van hun vader overnemen. De vier volwassen kinderen van de nieuwe president – Ivanka, Tiffany, Eric en Donald Jr. – kunnen niet in de regering zetelen “omdat de regel van de regering is om nepotisme te weigeren”, aldus Giuliani. Ivanka, Eric en Donald Jr. maken deel uit van het overgangsteam dat de toekomstige regering van de Republikeinse president voorbereidt. Jared Kushner, de echtgenoot van Ivanka, zit ook in dat team.

Giuliani stelt voor dat de kinderen het economisch imperium van Trump overnemen. Volgens de oud-burgemeester van New York moet de vastgoedmagnaat dan zorgen voor een juridisch document dat stelt dat “hij niet betrokken is, dat hij geen belangen heeft en dat hij niet participeert.” “We moeten iets maken dat zeer gemakkelijk is, iets dat juist is. Iets dat aan de Amerikanen toont dat Trump geen belangen heeft in de zaken.”

Als leider van een zakenimperium en president van de Verenigde Staten, stelt Trump zich bloot aan belangenconflicten van een omvang zonder voorgaande in de Amerikaanse politieke geschiedenis.

Bron: Belga