Campagne 11.11.11 afgerond met “goed resultaat”

Campagne 11.11.11 afgerond met "goed resultaat"

Het campagneweekend van 11.11.11 zit er op. Uit een eerste steekproef blijkt dat campagne van 2016 van de pluralistische koepel van Vlaamse Noord-Zuidbewegingen een iets beter resultaat zal hebben dan in 2015, toen in totaal 5,6 miljoen euro werd opgehaald. “Dat bedrag zal waarschijnlijk licht stijgen”, zegt Bogdan Vanden Berghe, directeur van 11.11.11, zondagavond. Op basis van een ruime steekproef bij de 330 comités is zondag al duidelijk dat de actie van dit jaar het licht beter zal doen dan vorig jaar. In de grote steden wordt nog geteld en in sommige gemeentes loopt de actie nog. Het is ook nog wachten op het resultaat van de overschrijvingen en ook tal van lokale besturen engageren zich om wat hun inwoners gaven extra te ondersteunen.
Nu al is duidelijk dat in zo goed als elke provincie vooruitgang is geboekt, zegt Vanden Berghe. Zowel in Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen, Antwerpen als Limburg is de tendens licht positief. Enkel West-Vlaanderen laat voorlopig een status quo zien.
11.11.11-directeur Bogdan Vanden Berghe trok dit weekend traditiegetrouw van actie naar actie. “Dit 50ste jaar is natuurlijk bijzonder voor ons en onze vrijwilligers. Het blijft indrukwekkend te zien hoeveel volk er achter 11.11.11 staat. Jong en oud geven in deze periode gemeente na gemeente een gezicht aan internationale solidariteit.”
De volledige opbrengst is pas binnen enkele maanden bekend.

bron: Belga