Aanslagen Parijs – Leden van Eagles of Death Metal mogen niet binnen in Bataclan

Aanslagen Parijs - Leden van Eagles of Death Metal mogen niet binnen in Bataclan: manager ontkent
Aanslagen Parijs - Leden van Eagles of Death Metal mogen niet binnen in Bataclan: manager ontkent

Twee leden van de band Eagles of Death Metal, de band die vorig jaar op het podium stond toen de terroristen hun aanval uitvoerden in de concertzaal, zijn zaterdag door de directie weggestuurd toen ze het concert van Sting wilden bijwonen in de zaal. Jesse Hughes, de zanger van de band had vorig jaar aan de Amerikaanse media verklaard dat het erop leek dat de aanslag van binnen in de zaal werd gecoördineerd en had zich vragen gesteld over de veiligheidsvoorschriften. Hughes, een ander bandlid en hun manager wilden het concert bijwonen van Sting, een eerbetoon aan de 90 slachtoffers van de aanslag van 13 november 2015. Het was de eerste keer dat Bataclan zijn deuren weer opende sinds de aanslag.
“Ze zijn gekomen en ik heb ze weggestuurd. Sommigen dingen vergeeft men mensen niet”, aldus directeur Jules Frutos. Eerder deze week verklaarde Frutos ook al dat “Jesse Hughes het aandurfde om elke twee maanden volledig foute verklaringen de wereld in te sturen. Het is te gek voor woorden, om de security ervan te beschuldigen onder een hoedje te spelen met de terroristen. Enough. Zéro. Point.”
De band had na de aanslag gevraagd om als eerste weer op te treden als de Bataclan weer openging, maar dat weigerde de directie eveneens.

Bron: Belga