Weerbericht - Nachtvorst op komst

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vrijdagochtend zijn er opklaringen in het westen. Elders is het zwaarbewolkt met enkele lichte (winterse) buitjes in Hoog-België en lage wolken in het oosten. Later wordt het overal droog en breiden de opklaringen zich uit. In het zuidoosten blijven de lage wolken echter hardnekkig hangen. Dat meldt het KMI. De maxima gaan van 1 tot 4 graden in de Ardennen en van 5 tot 8 graden elders. In het binnenland waait de wind eerst matig en later zwak uit noordelijke richtingen. Aan zee staat een matige tot soms vrij krachtige noordoostenwind die later zwak en veranderlijk wordt. Vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het licht bewolkt tot helder. Het wordt koud met vrijwel algemene nachtvorst en kans op aanvriezende mist, zeker in de oostelijke landshelft. De minima schommelen tussen +1 en -5 graden. De wind waait in het binnenland zwak en aan zee soms matig uit noordoost ruimend naar zuidoost.

Na een koude nacht en ochtend is het zaterdag eerst nog vrij mooi met hoge wolkensluiers. In het oostelijk deel van het land blijft het nog vrijwel heel de dag mooi en droog maar over het westen neemt de bewolking toe en kan er in de loop van de namiddag wat regen vallen. In de loop van de nacht trekt de neerslagzone verder oostwaarts, terwijl ze aan activiteit verliest. De wind wordt matig en waait uit zuid tot zuidoost. Het is vrij koud met maxima van 1 of 2 graden op de Ardense hoogten tot 5 of 6 graden in het westen en het centrum.

Zondag is het meestal droog en gedeeltelijk bewolkt. In het westen verwachten we echter meer bewolking en kan er in de voormiddag een spatje regen vallen. Er is weinig wind maar het wordt vrij koud weer met maxima van 1 tot 7 graden.

Maandag blijft het droog en wisselend bewolkt. 's Ochtends vriest het in de meeste streken maar overdag bereiken we 8 graden in het centrum.

Dinsdag komen er meer wolken en kan er wat lichte regen of motregen vallen. Het wordt zachter met maxima rond 10 graden.

Woensdag en donderdag blijft het vrij zacht maar overwegend zwaarbewolkt en verwachten we regelmatig wat, meestal lichte, regen.

bron: Belga