Skylanders vindt zichzelf opnieuw uit

Skylanders, de voorloper van het fenomeen videotoys, is al aan zijn zesde episode toe. En de saga lijkt nog lang niet aan kracht in te boeten. Elk jaar probeert Activision een frisse wind te laten waaien met zijn goudhaantje. Skylanders Imaginators is geen uitzondering op die regel.

Vorig jaar kon je in ‘SuperChargers’ racen met auto’s. Dit jaar pakt de franchise uit met weer een nieuw concept en figuurtjes om te verzamelen. De grootste nieuwigheid van dit zesde luik is dat je je eigen personage van kop tot teen kan creëren en bewaren op een kristal, dat in het Starter Pack zit met twee andere figuurtjes. Je kan niet alleen de look en kleding van je personage aanpassen, maar hem ook een stem, krachten en aanvalsmoves geven. Er zijn honderden mogelijkheden.

Voor de rest is ‘Imaginators’ een vrij klassieke aflevering: een mix van platform- en gevechtsfasen, en minigames waarin je het opneemt tegen de slechterik Koas en zijn Doomlanders. Een game die ook duidelijk op jonge spelers gericht is, zonder al te veel moeilijkheden. Het verhaal en de personages zijn wel heel leuk en de spelduur is dik in orde. Je kan de game uitspelen met de twee figuurtjes uit het startpakket, maar je moet wel langs de kassa passeren en nieuwe figuurtjes kopen om toegang te krijgen tot alle spelzones. En met het ingesloten kristal kan je slechts één enkel Imaginators-personage opslaan. Wil je er meer? Dan moet je een extra kristal kopen (8 euro).

Met het einde van het jaar in zicht kan je niet om Skylanders heen. Netflix lanceert binnenkort ook een Skylanders-animatiereeks op tv.

(tw)