Trump verslaat Clinton - Bernie Sanders wil samenwerken met Trump om leven van arbeidersgezinnen te verbeteren

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Indien Donald Trump ernstig is over het uitvoeren van zijn beleidspunten om het leven van de werkende gezinnen te verbeteren, zijn ikzelf en andere progressieven bereid om met hem samen te werken." Zo reageert de voormalige Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders woensdag op de overwinning van de Republikein Trump bij de presidentsverkiezing. "Als hij racistische, seksistische, xenofobische beleidspunten nastreeft en beleidspunten die nefast zijn voor het milieu, zullen we ons echter hevig tegen hem verzetten." "Donald Trump speelde in op de woede van een kleiner wordende middenklasse die het economische, politieke en mediatieke establishment beu is", schrijft Sanders nog in een mededeling die werd verspreid door de Amerikaanse media. "Mensen zijn het beu om langer te werken voor minder geld en dat ze geen hoger onderwijs voor hun kinderen te kunnen betalen. Ze zijn het beu om te zien dat goedbetaalde jobs naar China of andere lageloonlanden gaan en dat miljardairs geen belastingen geen betalen, terwijl de rijken steeds maar rijker worden."

De zelfverklaarde socialist Sanders, die had opgeroepen tot een sociale revolutie in de Verenigde Staten, had sinds zijn nederlaag bij de Democratische voorverkiezingen opgeroepen om te stemmen voor zijn partijgenote Hillary Clinton en zich te verzetten tegen de "demagoog" Donald Trump.

Elizabeth Warren, een andere vooraanstaande figuur van de linkse vleugel van de Democraten, verklaarde woensdag dat ze "gefrustreerd" is dat de Democraten de verkiezingen verloren hebben. "De verkozen president Donald Trump heeft beloofd om de economie te herstellen voor de werkende gezinnen, en ik bied hem dan ook aan om onze onenigheden naast me neer te leggen en met hem samen te werken om dat doel te bereiken", zei ze echter ook in een persbericht aan de krant Boston Globe.

Bron: Belga