Camerabewaking op Gentse Winterfeesten

Camerabewaking op Gentse Winterfeesten

Het camerabewakingssysteem dat tijdens de Gentse Feesten de bezoekersstromen in de gaten houdt, zal dit jaar voor het eerst ingezet worden tijdens de Gentse Winterfeesten. Dat meldt het stadsbestuur van Gent vandaag. “De Gentse Winterfeesten zijn de voorbije jaren uitgegroeid tot de top in België en ver daarbuiten, met bijna 1 miljoen bezoekers”, zegt schepen van Feesten Christophe Peeters (Open Vld). “Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen, zullen er vanaf dit jaar, mee op vraag van de politie, camera’s worden ingezet.”

Het parcours van de Gentse Winterfeesten loopt dit jaar voor het eerst ook tot aan het Gravensteen, met stands van de ruim 140 handelaars vanaf het Sint-Baafsplein over de Botermarkt, Klein Turkije en Korenmarkt en voor het eerst het Sint-Veerleplein. Daar worden de kerststandjes vanaf 26 december omgeruild voor foodtrucks.

Onder de stadshal komt opnieuw een ijspiste van 700 vierkante meter, omwille van duurzaamheidsredenen zal de ijspiste ’s nachts overkapt worden en de warmte van het koelingssysteem zal hergebruikt worden om de tent van de schaatsverhuur te verwarmen. Tot slot wordt dit jaar extra aandacht besteed aan kindvriendelijkheid. De Gentse Winterfeesten starten op vrijdag 9 december en sluiten af op zondag 8 januari 2017.

bron: Belga