President Trump krijgt felicitaties vanuit de hele wereld

President Trump krijgt felicitaties vanuit de hele wereld

Donald Trump krijgt vandaag de eerste felicitaties van over de hele wereld binnen na zijn overwinning bij de presidentsverkiezingen. Vanuit rechts-populistische hoek worden president Trump en het Amerikaanse volk geroemd, dat gekozen heeft om zich te bevrijden. “Felicitaties aan de nieuwe president van de Verenigde Staten Donald Trump, en aan het Amerikaanse volk, dat vrij is”, tweette voorzitster van de Franse extreemrechtse partij Front National Marine Le Pen vanochtend. Ook de Nederlandse PVV-leider Geert Wilders reageert opgetogen, schrijft de NOS. “De mensen pakken hun land terug. Dan gaan wij ook doen”, aldus Wilders op Twitter. De PVV-leider vergeleek zichzelf eerder dit jaar al eens met Trump. Beiden danken hun populariteit aan ontevreden kiezers die zich niet vertegenwoordigd voelen, zei hij.

De Britse ex-voorzitter van de Britse UKIP-partij Nigel Farage haalt de Brexit aan. “Het lijkt erop dat dit het jaar wordt van twee politieke revoluties @realDonaldTrump. Dit zou groter zijn dan de Brexit”, tweette hij toen de voorlopige resultaten in de richting van president Trump wezen.

En ook de Amerikaanse voormalige vicepresidentskandidate Sarah Palin verwijst in een reactie, die door de VRT op Twitter werd geplaatst, naar de Brexit. “Groot-Brittannië en Amerika, zien jullie hoe goed we het met elkaar kunnen vinden? We gaan op ons eentje verder, de mensen nemen de controle over ons bestuur weer in handen”, aldus Palin. “We kunnen zeggen, we willen deze globalisering niet meer.”

Ook de Australische Pauline Hanson, van de extreemrechtse partij One Nation, feliciteerde de nieuwe president al. “Meneer president, mijn deur staat altijd open voor u”, tweette ze. “Je moet durven dromen en nooit opgeven. Met je vrienden en familie is alles mogelijk.”

bron: Belga