Rosberg staat op zucht van eerste wereldtitel

Nico Rosberg kan zondag wereldkampioen worden
AFP / L. Baron

Zondag valt mogelijk al de beslissing in het WK Formule 1. Als Nico Rosberg zegeviert op het circuit van Interlagos, kroont de Duitser zich op zijn 31ste voor het eerst tot wereldkampioen. Enkel Lewis Hamilton kan hem nog bedreigen.

Met de Grote Prijs van Brazilië staat dit weekend in Sao Paulo de voorlaatste race van het seizoen op het programma. In de WK-tussenstand telt Rosberg een voorsprong van negentien punten op Hamilton, zijn ploegmaat én rivaal bij Mercedes.

“Alles kan nog”

De uittredende wereldkampioen won de laatste twee Grote Prijzen, maar heeft zijn lot niet meer in eigen handen. Als Rosberg zondag wint, is de strijd gestreden. Als Hamilton aan het langste eind trekt, volgt er binnen twee weken nog een spannende ontknoping in Abu Dhabi.

«In deze sport kan er vanalles gebeuren», blijft Rosberg voorzichtig. «Ik moet mijn energie nu richten op de factoren die ik in de hand heb en mijn race voorbereiden zoals ik dat gewoonlijk doe. Ik start altijd om te winnen.»

Hamilton geeft niet op

Teambaas Toto Wolff verwacht niet dat de Duitser zal bezwijken onder de druk. «Nico heeft in de tweede helft van dit seizoen laten zien dat hij uitstekend presteert onder druk», blikt Wolff vooruit. «Dat hij eventueel een tweede kans krijgt in Abu Dhabi, betekent ook dat hij iets minder stress heeft.»

Hamilton, die de voorbije twee jaar Rosberg aftroefde in de strijd om de wereldtitel, weigert alvast om de handdoek al te werpen. «Wat er ook gebeurt, ik blijf alles geven», belooft de ervaren Brit.