Martinez wil spelers die vorige wedstrijden speelden op Nainggolans positie voorkeur geven

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Roberto Martinez kwam zopas nog even terug op de niet-selectie van Roma-middenvelder Radja Nainggolan, duidelijk een heikele kwestie. "Ik ben tevreden over mijn spelers op die positie in de vorige matchen en wil hen dus nu de voorkeur geven", schonk de Spanjaard klare wijn. Roberto Martinez kon vandaag op zijn eerste training in aanloop naar de interlands tegen Nederland en Estland op een nagenoeg volledig fitte selectie rekenen. "Enkel Marouane Fellaini en Mousa Dembélé kampen met kleine kwaaltjes", opende de bondscoach. "Marouane heeft in zijn wedstrijd van gisteren een lichte kuitblessure opgelopen en Mousa heeft nog een beetje spierpijn door de intensiteit van zijn wedstrijd zondag. Van beide spelers zal ik morgen weten of ze beschikbaar zijn."

De bondscoach begreep ook de commotie rond het passeren van Radja Nainggolan. "Ik begrijp jullie nieuwsgierigheid, maar het is simpel: ik was tevreden over mijn spelers op die positie tegen Bosnië en Gibraltar en geef hen nu de voorkeur. Radja zal geduld moeten hebben, zich sterker en fitter moeten tonen en hard moeten werken om terug bij de selectie te komen. Niemand krijgt zomaar een selectie cadeau op basis van zijn naam. De selectie is zeer competitief, het is voor iedereen knokken om bij de selectie te zitten."

Over een eventuele basisplaats voor Vincent Kompany kon de bondscoach nog geen duidelijkheid scheppen. "Dat zou kunnen, hij is immers volledig fit. Maar daar heb ik nog geen beslissing over genomen. Ik ga morgen mijn opstelling pas maken. Vincent zal wel zeker geen twee volledige wedstrijden spelen. We staan in nauw contact met de medische staf van Manchester City en houden ons aan hun programma. We willen een goede relatie behouden met de clubs."

De favorietenrol in aanloop met de vriendschappelijke interland met Nederland, wilde Martinez niet. "Voor mij zijn wij geen favoriet in Nederland. Het thuisvoordeel is ook belangrijk en dat hebben wij niet. We gaan er natuurlijk wel vol voor gaan en beschouwen woensdag niet als een voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd van zondag tegen Estland. Nederland kent even een moeilijkere periode, maar ze hebben nog steeds enkele individuele toppers. Soms is een generatie gewoon even minder sterk, maar ik verwacht woensdag een sterke tegenstander. Ik verwacht Nederland trouwens ook snel weer aan de internationale top."

bron: Belga