Race Witte Huis – Trump eventjes van podium gehaald in Nevada

Race Witte Huis - Trump eventjes van podium gehaald in Nevada
Race Witte Huis - Trump eventjes van podium gehaald in Nevada

Tijdens een verkiezingsmeeting zaterdag in Reno, in de Amerikaanse staat Nevada, haalde de Amerikaanse geheime dienst Donald Trump korte tijd van het podium. Een man werd uit de zaal verwijderd, waarna de Republikeins presidentskandidaat terugkeerde naar het podium. Op beelden van het incident die door verschillende Amerikaanse media gepuliceerd werden is te zien hoe veiligheidsagenten Trump plots vastgrijpen en van het podium halen. Te zien is ook hoe vooraan in de zaal tumult ontstaat, en de veiligheidsagenten een man vastgrijpen om hem vervolgens naar buiten te begeleiden.
Wanneer Trump wat later terugkeert op het podium zegt hij: “Niemand zei dat het makkelijk zou zijn voor ons. Maar we zullen nooit gestopt worden, nooit. Ik wil de geheime diensten bedanken, deze mannen zijn fantastisch. Ze krijgen niet genoeg erkenning.”
Wijzend naar de eerste rijen van het publiek zegt Trump vervolgens: “Ik wil ook al deze mensen bedanken. Wauw, ik zag wat jullie deden, jullie waren ongelofelijk. Bedankt kerels, dat is een sterke groep mensen hier. Niemand valt onze mensen lastig, juist?”

Bron: Belga