Vrouw zet eiland in lichterlaaie om gered te worden

Browns Island
Screengrab Twitter / Phil Willis

Een Nieuw-Zeelandse vrouw heeft een eiland in lichterlaaie gezet. Ze stak kleine brandjes aan om de aandacht van nabije boten te trekken, maar ze verloor het controle over één vuur. Dat meldt New Zealand Herald

Browns Island is een klein onbewoond eiland nabij Auckland. Volgens politiesergeant Tony McKenzie strandde een 30-jarige vrouw er begin deze week. Ze vond er onderdak en voedsel, maar wou toch uit de penibele situatie ontsnappen. Daarom stak ze kleine brandjes aan, die ze vervolgens doofde om de aandacht te trekken.

Door stevige wind op donderdag verloor ze de controle over het vuur. De helft van het eiland vloog in lichterlaaie. De rookpluim was vanop een afstand waar te nemen, waardoor de brandweer in actie schoot. Zij brachten het vuur onder controle en vonden uiteindelijk de vrouw.

Hoewel de vrouw haar doel bereikt had, heeft ze ongewild heel wat destructie aangericht. Zo’n dertien hectare natuur is verwoest. De vrouw zelf had geen brandwonden, maar de brandweer bracht haar wel over naar het ziekenhuis van Auckland om haar te behandelen voor uitdroging. Haar mentale toestand zal ook gecontroleerd worden.

Hoe de dame op Browns Island verzeilde is momenteel nog onduidelijk. Er is geen openbaar vervoer naar het eiland en er lagen ook geen boten aangemeerd. Waarom ze is precies was, is ook niet geweten.