Jupiler Pro League – Zulte Waregem verstevigt leidersplaats met driepunter bij rode lantaarn Westerlo

Jupiler Pro League - Zulte Waregem verstevigt leidersplaats met driepunter bij rode lantaarn Westerlo

Zulte Waregem heeft zaterdag op de veertiende speeldag van de Jupiler Pro League de drie punten meegepakt op het veld van Westerlo. De leider won met 1-2 bij de rode lantaarn en vergroot zijn voorsprong op het trio Anderlecht, Oostende en Charleroi voorlopig tot zes punten. Westerlo hield de leider een halfuur in evenwicht, tot Lukas Lerager in de zestien werd neergehaald. Verdediger Timothy Derijck zette zich achter de bal en faalde niet vanaf elf meter. Westerlo reageerde met een rake kopbal van Maxime Annys (41.), maar rechtsachter Davy de fauw (73.) kroonde zich tot machtwinnaar en bezorgde Zulte Waregem, ook met het hoofd, alsnog de drie punten.
Vrijdag al behield Kortrijk zijn ongeslagen thuisstatus tegen Charleroi. De Kerels wonnen met 2-1. Zaterdagavond (om 20u00) ontvangt Eupen Sint-Truiden voor een vroeg degradatieduel. Om 20u30 neemt Lokeren, met nieuwe coach Runar Kristinsson voor het eerst op de bank, het op Daknam op tegen KV Mechelen.
Zondag worden de toppers Club Brugge-Racing Genk (om 14u30) en Anderlecht-Oostende (18u00) afgewerkt. De speeldag eindigt met de Oost-Vlaamse derby tussen AA Gent en Waasland-Beveren en de Waalse clash tussen Standard en Moeskroen (beiden om 20u00).

.

bron: Belga