Belgen in het buitenland - Weergaloze Hazard bezorgt Chelsea forfaitzege tegen Everton

Chelsea heeft zaterdag op de elfde speeldag van de Premier League Everton een zware 5-0 nederlaag toegediend. Eden Hazard was opnieuw moeilijk af te stoppen en was de auteur van twee doelpunten, Thibaut Courtois hield voor de vijfde keer in zijn laatste zes wedstrijden de nul. Michy Batshuayi kwam tien minuten voor tijd Hazard aflossen. Bij Everton speelde Romelu Lukaku de hele wedstrijd, Kevin Mirallas mocht tien minuten voor de pauze al invallen. Eden Hazard steekt de laatste weken opnieuw in uitstekende vorm en dat toonde hij zaterdag na 19 minuten. Met een typisch Hazard-doelpunt - naar binnen komen om dan gekruist uit te halen - zette hij de Londenaars na 19 minuten op voorsprong. Het was voor Hazard de vierde speeldag op rij dat hij de weg naar de netten vond. Chelsea bleek gelanceerd en goals van Alonso (20.) en Diego Costa (42.) bezorgden de Blues nog voor de pauze zekerheid over de overwinning.

Na de rust stak opnieuw Hazard het vuur aan de lont. Na een knappe combinatie met Pedro rolde hij de Everton-verdediging op om vervolgens keurig binnen te trappen. Hazard zag zijn hattrick na 65 minuten uiteenspatten op de vuisten van Everton-doelman Stekelenburg, maar Pedro kon de daaropvolgende rebound wel binnentikken en de 5-0 forfaitscore op het bord zetten.

In de stand springt Chelsea over Manchester City naar een voorlopige leidersplaats. Arsenal en Liverpool kunnen zondag nog wel over de troepen van Antonio Conte springen. Everton blijft steken op de zesde plek.