Skijöring: alleen voor waaghalzen!

© Richard Walch. Ambassadeur van Canon

Afgelopen weken heb je van ons veel fotografietips meegekregen. Nu is het tijd om in actie te schieten en een geschikt onderwerp voor de Metro Photo Challenge 2016 te zoeken. De categorieën dit jaar zijn The Travel of My Dreams, Home Traveling en Travelers. Ideaal om iets nieuws uit te proberen en je grenzen te verleggen.

Dat moet Marcus ook gedacht hebben. Hij filmde voor Canon één van de extreemste wintersporten ooit: skijöring. Een paard zonder ruiter trekt een skiër voort die de teugels vasthoudt. Ze halen daarbij snelheden tot 50 km/u. Het paard draagt speciale ijsschoenen om niet uit te schuiven.

Wereldkampioen

Marcus volgde Franco Moro, huidig wereldkampioen, tijdens een training. Franco is al 31 jaar in de ban van skijöring. De sport wordt voornamelijk beoefend in Scandinavië, Duitsland, Zwitserland, Alaska en Oostenrijk, maar voor Canon trok Marcus naar het besneeuwde Argentinië.

© Richard Walch. Ambassadeur van Canon
© Richard Walch. Ambassadeur van Canon

Uitdaging

Metro gaf al tips om actiebeelden te schieten en die kan je goed gebruiken bij skijöring. Om de sport te kunnen volgen, moet je creatieve oplossingen bedenken. Zo gebruikten Marcus en zijn filmploeg een sneeuwscooter om Franco te kunnen bijhouden. Een tweede paard was nodig om Franco’s paard Paulito te doen geloven dat het om een race ging.

De veranderlijke weersomstandigheden zorgen voor een extra uitdaging. Marco had geluk, want net nadat hij klaar was met filmen begon het hevig te sneeuwen waardoor het zicht beperkt werd tot 1,5 meter.

Als jij ook geïnspireerd bent om naar een sneeuwlandschap te trekken, ben je maar beter voorbereid. Voor unieke beelden ga je toch tot het uiterste? En zeker voor een reis naar Paaseiland…