Uitzonderlijke geluksvogel lokt bezoekers naar Japanse zoo

Foto City of Osaka

Hoewel de Tennoji Zoo in het Japanse Osaka heel wat exotische dieren heeft, komen tal van bezoekers Masahiro bewonderen. De haan is dan ook een letterlijk geluksvogel.

Nochtans zag het er eerst niet goed uit voor Masahiro. De haan maakte deel uit van zeventig kippen die normaal gezien zouden eindigen als voedsel voor de wasberen en andere dieren. Masahiro ontsnapte aan dat lot, omdat een ouderloos eendje een mannelijk rolmodel nodig had.

Twee maanden later leek zijn lot opnieuw bezegeld. Een wilde wezel terroriseerde de vogels van het dierenpark. Masahiro werd ingezet als lokaas voor de moordlustige indringer, maar plots weigerde die nog op te dagen.

Vervolgens zag het er nog even naar uit dat de haan gevoederd zou worden aan de leeuwen of tijgers, maar weer kwam Masahiro niet aan de beurt. De zoo merkte in oktober van vorig jaar op dat de vogel het noodlot drie keer getart heeft en besloot hem bij te houden en een naam te geven.

De anders doodgewone haan is nu een geliefde attractie in de Tennoji Zoo. Masahiro laat zich probleemloos knuffelen door bezoekers, die hopen dat het beestje hen ook geluk brengt.

“Ik had nooit gedacht dat een kip zo in de spotlight zou staan. Hanen is meestal geen lang leven beschoren, omdat ze geen eieren leggen. Een ontmoeting met Masahiro, die overleeft dankzij het geluk, is een goed moment om na te denken over de betekenis van het leven”, aldus dierenarts Shin Nishioka aan Japan Times.

Aangezien 2017 het jaar van de haan is volgens de Chinese kalender, zal Masahiro nog van zich laten horen tijdens de nieuwjaarsvieringen in Osaka.