Regering betichtte Vlaamse bouwmeester onterecht van gesjoemel

De regering-Bourgeois heeft de vorige Vlaamse bouwmeester ontslagen wegens gesjoemel, maar het parket van Brussel heeft de zaak geklasseerd. Dat heeft parketwoordvoerder Stefan Vandevelde verklaard aan De Tijd. Peter Swinnen werd begin vorig jaar op staande voet ontslagen door de regering-Bourgeois op basis van een auditrapport dat de man betichtte van belangenvermenging en andere onregelmatigheden.
Hij werd er onder meer van beschuldigd een opdracht te hebben gegund in Albanië aan het Centrum voor Stedelijke Ontwikkeling van ex-burgemeester van Antwerpen Patrick Janssens. Daarnaast zou hij een “geldstroom” hebben georganiseerd naar zijn oude architectenbureau, maar volgens Swinnen ging het om een factuur die per ongeluk naar zijn bureau was gestuurd.
Hoewel Swinnen nog maar vijf maanden te gaan had als bouwmeester, wachtte de Vlaamse regering niet op zijn uitleg om hem vervroegd de laan uit te sturen. Al gauw sprak Swinnen van een politieke afrekening op basis van onjuistheden en insinuaties. “Dat het parket het dossier heeft geklasseerd, verbaast me niet. Ik heb altijd volgehouden dat mijn ontslag op niets gestoeld was”, reageert hij.

bron: Belga