Italiaanse Chiara Teochhi pakt Europese titel bij beloften

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Italiaanse Chiara Teochhi is de nieuwe Europese beloftenkampioene bij de vrouwen. Ze haalde het zaterdag in het Franse Pontchâteau van de Française Hélène Clauzel en de Tsjechische Jana Czeczinkarova. Onze enige landgenote, Laura Verdonschot, streed lang mee vooraan, maar eindigde finaal op een zevende stek. De wedstrijd bleef lange tijd gesloten op de omloop in Coét-Roz in Pontchâteau en pas na een valpartij in het begin van de derde ronde brak het peloton in stukken. Laura Verdonschot ontsnapte en wist samen met de Française Hélène Clauzel en Italiaanse Chiara Teocchi een kloofje te slaan.

De voorsprong van het trio liep snel op naar tien seconden, maar Verdonschot wist het tempo van haar metgezellen niet te volgen en moest de rol lossen. De strijd om de Europese trui ging tussen de Française en de Italiaanse. Die laatste toonde zich de sterkste en wist zich te ontdoen van haar rivale. Ze soleerde naar de zege, Clauzel moest vrede nemen met een zilveren medaille. De strijd om het brons werd beslecht met een sprint met acht vrouwen. Ook Verdonschot hoorde nog bij dat groepje, maar kwam er in de sprint niet aan te pas en eindigde op een zevende plaats.

Ze hoopte vooraf op meer in Pontchâteau. "Ik kwam naar hier voor een medaille, liefst zelfs het goud", zei ze "als je dan niet op het podium eindigt, kan je alleen maar teleurgesteld zijn. Ik was vandaag gewoon niet goed genoeg. Even heb ik er in geloofd toen ik met die twee andere meisjes voorop zat, maar ik kon hen niet volgen en dan krijg je toch een mentale tik."

Geen titel, noch een medaille dus voor de Lommelse die vorig jaar achtste werd op het EK. "Dit is niet het resultaat waar ik van droomde", ging ze verder. "Akkoord, ik sukkel sinds mijn valpartij in Zonhoven met een blessure aan mijn bovenbeen, maar dat mag hier geen excuus zijn. Ik had er wel een beetje last van, maar ook zonder die pijn was ik hier bergop gewoon niet goed genoeg. Gelukkig zijn er nog veel wedstrijden en kampioenschappen dit seizoen en ik hoop dat ik daar nog een en ander kan rechtzetten."

bron: Belga