“Iedereen Klassiek” lokt ruim 9.000 bezoekers

De vierde editie van “Iedereen Klassiek” heeft zaterdag ruim 9.000 mensen klassieke muziek laten ervaren in het Concertgebouw in Brugge. “Heel wat mensen, jong en oud, maakten voor het eerst kennis met klassiek. En dat is nu exact de reden waarom Klara met alle partners voluit voor dit initiatief gaat”, zegt een tevreden nethoofd van radionet Klara, Chantal Pattyn. Ook dit jaar stonden beleving en participatie opnieuw centraal. Een van de hoogtepunten was “De langste fanfare”. Die Verdammte Spielerei viert zijn tiende verjaardag en nodigt daartoe iedereen uit om hun langste fanfare te vervoegen. Tijdens “Iedereen Klassiek” ging die fanfare van ’t Zand tot op de Markt. Voorts waren er klassieke en eigenzinnigere versies van onder meer Chopin, Bach en Rachmaninov.
In het Concertgebouw werden meer dan 9.000 bezoekers geteld. Ook op diverse andere plaatsen in de Brugse binnenstad kon er van klassieke muziek geproefd worden. Volgens burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) wordt “Iedereen Klassiek” een echte klassieker in Brugge.
“Zo vier je feest met klassieke muziek: honderden muzikanten van klein tot groot, duizenden bezoekers van jong tot oud en stralende glimlachen van oor tot oor”, vult Jeroen Vanacker, artistiek directeur van het Concertgebouw, aan. “In Brugge gonst het van de klassieke muziek: in de etalage, op het marktplein en met het Concertgebouw als kloppend hart.”
De vijfde editie van “Iedereen Klassiek” zal plaatsvinden op 28 oktober 2017.

bron: Belga