EuroMillions Volley League - Toppers winnen op verplaatsing

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de derde speeldag van de EuroMillions Volley League deden de toppers wat moest: winnen op verplaatsing. Vrijdag won Maaseik al van Menen en dat voorbeeld werd zaterdag gevolgd door Roeselare en Aalst. Aalst speelde voor het eerst dit seizoen in Oost-Vlaanderen en dat ging de Aalstenaren goed af. In provinciehoofdstad Gent kwam het nooit in de problemen met een vlotte 0-3 (19-25; 21-25; 16-25) als gevolg. Vooral Walker zorgde met een goed scoringspercentage voor een stevige bijdrage aan het resultaat.

Amigos Zoersel had eerder deze week nog gestunt in de Beker van België tegen Menen. Roeselare bleef echter met gemak overeind. Een probleemloze 0-3 (18-25; 17-25; 16-25) was het logische gevolg. Vooral het hoge rendement bij Tuerlinckx en Orczyk hielp de landskampioen. Zo blijven Amigos Zoersel en Gent gedeeld op de laatste plaats zonder één punt.

Meer evenwicht was er in Leuven-Guibertin. Woensdag troffen beide ploegen elkaar al in de Beker van België en toen kwalificeerde Leuven zich zonder veel moeite. Na winst in de eerste set leek de thuisploeg die prestatie te gaan evenaren, maar Guibertin vocht terug. Vooral het Waalse midden stond pal, waardoor het een tiebreak afdwong, maar meer dan een punt zat er niet in (25-22; 24-26; 29-27; 23-25; 15-9).

Zondag om 15u00 ontvangt Borgworm Antwerpen nog in de slotwedstrijd van de speeldag.

.

bron: Belga