ATP Bazel - Kroaat Marin Cilic speelt zondag finale tegen Kei Nishikori

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Kroaat Marin Cilic (ATP-12) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het met 1.701.320 euro gedoteerde ATP-toernooi van Bazel. De 28-jarige Cilic toonde zich in de halve finales sterker dan de 29-jarige Duitser Mischa Zverev (ATP-72). Het werd 4-6, 7-5 en 6-3 in 2 uur en 10 minuten. In de finale speelt Cilic zondag tegen Kei Nishikori (ATP-5). De 26-jarige Japanner won zijn halve finale tegen de Luxemburger Gilles Müller (ATP-37) eveneens in drie sets: 4-6, 7-6 (7/3) en 6-3. Nishikori wist in de tweede set twee wedstrijdpunten te redden. De wedstrijd duurde 2 uur en 14 minuten.

Cilic kan op het hardcourt in het Zwitserse Bazel een zestiende ATP-titel op zijn palmares schrijven. Zijn laatste titel won hij in augustus van dit jaar in het Amerikaanse Cincinnati. Cilic was ook al elf keer verliezend finalist. Alleszins doet de Kroaat nu al een goede zaak met oog op ATP World Tour Finals. In de strijd om een plaats in de seizoensfinale is hij een rechtstreekse concurrent van David Goffin (ATP-11), die in Bazel in de achtste finales uitgeschakeld werd.

In de onderlinge duels met Cilic leidt Nishikori met 7-4 en op hardcourt met 6-3. Dit jaar stonden de twee al tegenover elkaar in de achtste finales van Wimbledon. Daarin gaf Cilic op bij een 6-1, 5-1 achterstand.

.

bron: Belga